De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 20 mei 2014

Naar de Alconquin Highlands

In mei, net voor de de verjaardagen van Aimee en mezelf, hebben we hier altijd het lange weekend met Victoria day (zeg maar Canadese Koninginnedag). Traditiegetrouw vieren we dit de laatste jaren samen met de bezoekende oma’s in een cottage in de prachtige Canadeese natuur. Zo ook dit keer. De bestemming was de Alconquin Highlands, een meren gebied tussen de Muskoka’s en de Kawartha’s, net onder het Alconquin park. Vol met wilde diertjes; zo zagen we op de heenweg een vos langs de weg.

We hebben dit keer de cottage goed gekozen; het is een prachtig gelegen, goed onderhouden cottage, op een terrein 14 hectare puur natuur! Het meer is kristalhelder, maar heeft helaas weinig vis. Jammer genoeg is bij ons de zomer nog niet aangeslagen. Zaterdag was het zelfs koud; ondanks het zonnetje werd het slechts 10 graden! Gelukkig werd het de volgende dagen wel wat warmer, maar het lijkt dat het klimaat en de natuur nog even moeten bijkomen van de bijzonder strenge winter. Ik weet nog dat twee jaar geleden Aimee en ik tijdens dit weekend in het meer zwommen; op dit moment is het water nog ijskoud. En ook de bomen en planten lopen achter; de knoppen komen net tevoorschijn en veel bomen zijn nog kaal. Vreemd hoor.

Ondanks dat vermaken we ons opperbest. De natuur is mooi, het uitzicht prachtig, en er is een hot tub, die weer erg populair is bij de kids. We bezochten zaterdag de Buttermilk Falls, die op 800 meter van de cottage liggen: Een woeste stroomversnelling, die gecreeerd wordt door de nauwe verbinding tussen het hoger gelegen Hall’s Lake (ons meer) en het lager gelegen Boshkung Lake.

De avond werd traditiegetrouw afgesloten met kampvuur en vuurwerk. Tot groot enthousiasme van de kleine en grote kids. Het voordeel van een late zomer; we hadden geen last van muggen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten