De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 21 december 2013

Afscheid van een vies Toronto

We hebben in december al een behoorlijk stevige winter gehad in Toronto, met veel sneeuwval en lage temperaturen. Dat belooft wat voor januari en februari, wanneer “het” echt losgaat!

Een paar maanden geleden heb ik waterdichte renschoenen gekocht; die zijn perfect voor in de winter. Niet langer kom je met doorweekte schoenen en koude, natte voeten thuis!

Vrijdag, de dag van vertrek naar Nederland, sloeg echter de dooi even toe in Toronto. Ik houd niet van dooi, tenzij het de laatste is van de winter en de lente er aan komt. Door de dooi komt er een enorme plas water los, dat zich mengt met het zout dat is gebruikt tijdens het strooien en andere viezigheid. De straten zijn modderbaden en zwarte vuilhopen. Het is Toronto op z’n viest en lelijkst. Tot de volgende sneeuwdeken het allemaal weer bedekt.

De B747 van onze blauwe KLM zat weer helemaal vol. Het lijkt wel of elke keer dat we terugvliegen, de beenruimte in economy class van KLM minder wordt. De vlucht vertrok prima op tijd (18:30) en door een topsnelheid over de oceaan (tot wel 1095km/uur) waren we in zes uur op Schiphol, waar we 45 minuten te vroeg landden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten