De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 17 juni 2013

Rouge Park

Ik noemde het al in het vorige stukje; Toronto noemt zich graag City in the Park. In het Oosten ligt daar bijvoorbeeld het enorm grote Rouge Park in een breed ravijn. http://www.rougepark.com. Dit park hadden we nooit eerder bezocht, maar de laatste keer op weg naar onze cottage reden we er doorheen. Het is weer een ongelooflijk stukje mooie en wilde natuur zo dichtbij de stad. Het park is nog geen 25 minuten rijden van ons huis. Zondagmiddag brachten we er een bezoekje.

Ik hoorde op het werk geruchten dat dit wel eens het eerste nationale park in Ontario kan worden, omdat het zo’n uniek stukje wildernis is onder de rook van Toronto. Geen idee of dit waar is, maar ik kan me er iets bij voorstellen. Door het brede ravijn stromen twee schilderachtige riviertjes; De Rouge river en de Rouge creek. Behalve bossen zijn er veel wetlands met prachtige bloemen. De stijle hellingen zijn weer dichtbegroeid met bos, en tussendoor heb je kleine snelstromende beekjes.

Het is ook echt “wild”. We volgden een dik half uur een pad, voordat het echt onbegaanbaar werd. Toen keerden we terug en vermaakten de kinderen zich vervolgens opperbest in een klein mini-watervalletje in de ondiepe Rouge Creek. Er waren rivierkreeftjes in het heldere water. En met plonsen en steentjes over het water ketsen kan je je prima vermaken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten