De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 23 april 2013

Santiago de Chile; Wijntour

Na de citytour gingen we op wijntour. Maar eerst werd er geluncht in een typisch Chileens restaurantje. Inclusief de locale muziek en dans, die geinspireerd is -en veel weg heeft van- de muziek en dans uit Andalusie (Spanje). Het Chileense eten is zoals in veel Zuid-Amerikaanse landen gericht op vlees. Gegrild op de barbeque. Mij hoor je niet klagen.

Tijdens de wijntour breng je een bezoek aan het wijngoed Concha Y Toro. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot de tweede wijnproducent in de wereld, met velden in heel Noord- en Zuidamerika en zelfs Frankrijk. Maar op dit landgoed is het allemaal begonnen, ruim tweehonderd jaar geleden.

Gezien de prachtige tuinen en de grootse villa (mini-kasteel), is wijn een business waarmee je veel geld kan verdienen. Uiteraard werden de wijnvelden bezocht en werd er wijn geproefd in de kelders. We brachten een bezoekje aan de oude, historische, donkere en enigszins “enge” kelders, waar de beste wijnen bewaard worden. Opeens gingen de deuren dicht en de lichten uit...en begon er een licht- en effectenshow, die het verhaal vertelde dat de duivel zich in deze kelders bevond. Een grappige show en wellicht gebaseerd op een waar verhaal. Niet dat de duivel hier ooit gezien is, maar deze verhalen doen hier al tweehonderd jaar lang de ronde in de omgeving. Waarschijnlijk zijn ze rondgebazuind door de oorspronkele eigenaren, want sindsdien is er geen enkele fles dure wijn meer uit deze kelders gestolen... iets wat in die tijd regelmatig voorkwam. Enge verhalen werken dus blijkbaar beter (en veel goedkoper!) dan alarmsystemen en waakhonden...

Om vijf uur was ik in mijn hotel GEN suite & spa hotel. Een goed comfortabel hotel. Niet echt in een spannende buurt, maar wel met een prachtig “rooftop” zwembad op de 25e etage, met een ongeloofelijk mooi uitzicht op de stad en de bergen eromheen. DE locatie dus om de zonsondergang te fotograferen. En ook om wat Santiago-by-night foto’s te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten