De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

dinsdag 16 april 2013

Lente, Escarpment en grillen

Zondagochtend werden we wakker met een opgewekte Kevin. Dat was een goed teken, want hij voelde zich dus weer goed. Maar hij was ook blij vanwege het weer; na zes dagen regen en grauwe bewolking was het zondag zonnig en droog. Hij riep “Het is lente! Het is lente!”.

We gingen nog wel met Aimee naar judo, maar Kevin moest een keertje overslaan vanwege de val van de fiets. Vanwege het mooie weer besloten we s’middags te gaan wandelen. En waar kan je beter wandelen dan in ons favoriete natuurgebied dichtbij Toronto; het Niagara Escarpment. We kozen een voor ons nieuw plekje uit, namelijk Mount Nemo Conservation Area http://www.conservationhalton.ca/ShowCategory.cfm?subCatID=1087. Een natuurgebied op een bergje – met 250 meter diepe kliffen langs het Escarpment. Met prachtige uitzichten, onder andere in de verte op Toronto. Maar wat nog spectaculairder was; gebruik makend van de thermiek van de kliffen vlogen er groepen Turkey Vultures, vrij vertaal naar het Nederlands kalkoen-gieren. Grote roofvogels met een spectaculaire vleugelspanwijdte – die soms heel dichtbij kwamen vliegen dankzij de thermiek.

Thuis vierden we de lente met onze eerste barbecue. Hiervoor had ik speciaal vorige week filet mignon biefstuk gekocht, die ik zaterdag al in een knoflook-olijfolie-rode wijn marinade had gezet. Het was een waanzinnig succes… wat een heerlijk stukje vlees.
Toen we de dag afsloten met een bezoekje aan de inpandige sauna was de heerlijke lentedag compleet.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten