De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 17 maart 2013

Jamaica, Ya'man!



De tweede week van de voorjaarsvakantie van onze kids vierden we in het Caribisch gebied. We hebben het al eerder beschreven; de nabijheid van het Caribisch gebied is een groot pluspunt van wonen in Toronto. Wat het middenlandse zeegebied is voor Europa, dat is het Caribisch gebied voor Canada. Met het verschil dat het hoogseizoen hier in de winter is - als medicijn tegen de winterblues. In de zomer is het in Canada lekker weer en in zo'n mooi groot land is genoeg te ontdekken en te doen. Maar in de winter gaan de Canedezen even lekker opladen in het zuiden. En wij geintegreerde Hollanders passen ons maar al te graag aan.

Om van het Caribisch gebied te kunnen genieten, moet je wel al je westerse strakke planning- en organisatieparadigma loslaten. Bij aankomst even tegen twee uur zaterdag in Montego Bay stonden we eerst in een lange rij voor de douane. Daarna kwamen we zoals gebruikelijk op een vliegveld in de bagagehal. Band 1 stond er aangegeven voor onze vlucht. Maar daar; geen koffers. Dus maar even gevraagd. "Sunwing uit Toronto? O maar dat is band 5" werd mij verteld. Bij band 5; geen koffers. Toen ben ik op zoektocht gegaan. Lopend vanaf band 6 kwam ik eerst voorbij band 6. Pardon? Nee geen typefout, er waren twee verschillende banden "zes". Uiteindelijk vond ik onze koffers logischerwijze bij band 4. Ya'man, maak je niet druk, relax!

In de bus werden we al snel de belangrijkste kreet Ya'man geleerd. Het heeft niet echt een hele belangrijke betekenis, maar het wordt overal en altijd gebruikt en klinkt leuk en positief. Ook leerden we in de bus de drie unique selling points van Jamaica; Fun, Sun en Rum.

Tegen vijven kwamen we uitendelijk aan in het RIU resort in Ocho Rios. Een groot resort met veel faciliteiten. Aan een schilderachtig Caribisch palmenstrand. De kamer (junior suite) viel een beetje tegen. Best wel klein voor een verwend gezin van vier.

Zondag gingen we daarom eerst op pad om van kamer te wisselen; tegen een redelijke extra bijbetaling zitten we nu in een fantastiche suite met ongeevenaard zeezicht. We kunnen bijna van ons balkon direct de fantastische blauwe zee inspringen. Ya'man!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten