De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zondag 5 augustus 2012

Weekje Nederland – de finale

Zaterdag gingen we via Gerben en Helen (de kids ophalen) richting “de Dommeltjes” in Veenendaal. De weersvoorspelling was weer slecht, maar het was wederom een prachtige dag. Na de lunch besloten we een wandeling te maken in het natuurgebied Kwintelooyen. http://www.recreatiemiddennederland.nl/terreinen/kwintelooyen.html. Dit prachtige natuurgebied in de Utrechtste heuvelrug is heel “on-Nederlands”; met de vrij hoge heuvels en stijle hellingen lijkt dit meer op Zuid-Limburg dan het midden van ons land. Het is ook een leuk gebied voor kinderen; de stijle heuvels kunnen beklommen worden en in de vennetjes zitten heel veel kikkers. Op sommige lagere gelegen drassige stukken krioelde het van de kleine babykikkertjes en –padden. Daarnaast is er een schaapskudde om het gras kort te houden. Wij konden van een heuvel toezien hoe de kudde verplaatst werd van het ene vak naar het volgende, onder begeleiding van overactieve schapen-honden. Onder een heerlijk zonnetje weer een voorbeeld van Nederland op z’n mooist!

’s Avonds werden de verjaardagen van zus Marijke en nicht Tanya gevierd met een barbeque in Veenendaal. We reden terug naar Houten waar nichtje Roos bleef logeren.

Zondag was het Lagerweijtjes familiedag. Vanwege het verwachte slechte weer hadden we afgesproken in Burgers Zoo in Arnhem. http://www.burgerszoo.nl. Ik ben zelf geen grote fan van dierentuinen, maar vind Burgers Zoo wel aardig vanwege de prachtige natuurlijke leefomgevingen. Deze geven soms wel een zoekplaatje omdat de dieren zich niet altijd willen showen. Het grootste juweel van het park is echter het acquarium (Ocean), met onder andere een pijlstaart-acquarium en haaien; grijze rif-, black tip- en luipaardhaai. Zoals de rest van onze week in Nederland viel het weer 100% mee. Op een paar kleine druppels na was het heerlijk zonnig en zelfs warm. Met een lunch en een ijsje werd de dag verder  opgeleukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten