De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 30 augustus 2012

Van Vancouver naar Vancouver Island (28/8)

Dinsdag stonden we net over zeven uur op, want we moesten een boot halen! Maar eerst plukten we bij de bramenstruiken onze portie fruit voor de dag.

We gingen ruim op tijd weg maar kwamen al snel muurvast te zitten in de file. Uiteindelijk kwamen we 20 minuten voor vertrek van de veerboot aan in de haven van Tsawwassen. Dit ligt op het zuidelijkste puntje Canada onder Vancouver; de grens naar Amerika ligt hier op een steenworp afstand.

Gelukkig lieten ze ons nog aan boord. Waar we al snel heel veel etensluchten roken die ons hongerig maakten. Grote tip; ga in plaats van het self-service restaurant voor het buffet restaurant. Want; (1) slechts $19 pp, Kevin $10, Aimee gratis (2) all-inclusive, ook niet-alcoholische drankjes (3) Uitstekende kwaliteit en goede keuze. Vergeleken met de standaard friet met kip menuutjes en kinderminuutjes van het self-service restaurant veel meer waar voor je geld.
Het laatste stuk van de overtocht naar Vancouver Island (in totaal 1,5 uur) zigzagt de grote boot spectaculair tussen eilandjes door in smalle kanaaltjes. Prima zeemanskunsten!

Bij aankomst maakten we een korte tour door het stadje Victoria. Victoria is wat de naam zegt; Victoriaans, Engels, met oude houten huisjes, het imposante parlement (van British Columbia) en opgesiert met totemmalen. Een aantrekkelijke mix.
Onze camping vandaag lag op slechts 14km van Victoria in het Goldstream Provincial Park, waar we al tegen vier uur aankwamen. Het relatief onbekende park is een grote verrassing. De camping is met afstand de mooiste van onze reis tot nu toe; mega grote plekken in het bos, bestaande uit 600 jaar oude imposant hoge bomen. In het dal stroomt de Goldstream – een oud goudzoekers stroompje. Nu aangekleed met grote varens en met mos begroeide omgevallen bomen. Erg schilderachtig. Hoogtepunt zijn de Goldstream falls, een kleine waterval in een groot basin omringd door een paradijselijke groene omgeving. En heel rustig; hier komt nauwelijks iemand. Het water was fris, maar goed genoeg om te zwemmen en te spatteren. Terug op de camping zagen we twee herten snel wegrennen. Aimee was de eerste die er één zag; ze zij tegen mij “daar was een beestje die rende in de bosjes”. Ik dacht aan een eekhoorn of konijn. Maar toen ik voor de bosjes stond sprong er opeens een hert uit.

Uiteraard moest op dit perfecte plekje een barbeque worden klaargemaakt, dit keer met spareribs. En een kampvuur natuurlijk. Met marshmallows.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten