De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

donderdag 26 juli 2012

Op huizenjacht

Zoals eerder genoemd moesten Isabelle en ik helaas weer op huizenjacht, omdat de eigenaar van ons huidige huis terugkomt. Jammer, maar het is niet anders.

Huizen zoeken is in Toronto nog een echte uitdaging. De economie en dus de vastgoedmarkt kent hier geen dipje. Integendeel, Toronto is de Noordamerikaanse stad met de meest actieve bouwkranen op dit moment, dus letterlijk booming. Koophuizen veranderen snel van eigenaar. En huurwoningen zijn er nauwelijks, en diegenen die op de markt komen blijven dat slechts voor een aantal dagen.

Op zoek naar een nieuw huis beseften we wel weer eens dat Toronto echt een van de mooiste megasteden is om te wonen. Actieve levendige centra (Lawrence, Englinton, Yonge) worden afgewisseld met prachtige rustige groene en uitgestrekte woonwijkjes. Een van de woonwijkjes waar we meteen verliefd op werden is Lawrence Park, ongeveer een kwartiertje van ons huidige huis naar het oosten. Het is een van de duurdere wijken, zeg maar het Wassenaar van Toronto. En toch lijkt het dat we uiteindelijk hier een betaalbaar nieuw huis gevonden hebben. We moeten de contracten nog tekenen, dus alles is nog onder voorbehoud, maar we hebben een principe-afspraak om hier vanaf 1 oktober te gaan wonen. In een huis wat vooral “gezellig” is. Een leuke indeling, huiskamer in een “kuil” met open haard, kelder met pooltafel, bar, open haard en sauna. En een kleine tuin, die gedomineerd wordt door een zwembadje en een buitenhaard. Aan het zwembad zullen we de eerste acht maanden niks hebben, maar is wellicht nuttig voor volgend jaar zomer. Een feesthuis kunnen we wel zeggen. Met uitzicht op de kleine ‘kastelen’ die we als buren gaan krijgen, want het huis dat we hopen te gaan huren is groot genoeg voor ons gezin, maar het kleinste van de straat. Meer impressies op http://m.agentshowing.com/O62KSE

Geen opmerkingen:

Een reactie posten