De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

zaterdag 31 maart 2012

Disney California Adventure

Vrijdag deden we met onze driedaagse pas het tweede park van Disney in LA aan, genaamd Disney California Adventure. Het is een park wat op dit moment voor een groot gedeelte in de stijgers staat. Het krijgt deze zomer namelijk een nieuw centraal gebied (Buena Vista Street) en Carsland.

Er viel nu ook genoeg te doen. We begonnen speciaal voor Aimee met The Little Mermaid  - Ariel’s Underwater Adventure. Wellicht de allermooiste attractie voor onze kleine meid; in een schelpwagentje ga je door het sprookje van de kleine zeemeermin. Isabelle bleef dan ook met Aimee even hangen om deze atractie nog drie keer te doen, terwijl Kevin en ik naar Goofy’s Sky School gingen, een grappig achtbaantje. Weer als gezin bij elkaar bezochten we de kleine maar leuke attracties Jumpin Jellyfish (stoeltjes die omhoog en omlaag dansen) en Golden Zephyr, vliegende raketjes.  Daarna bezochten we het reuzerad, Mickey’s Fun Wheel. Een reuzerad met een grappig nieuwtje; de wagentjes zitten niet vast maar bewegen langs een reling, waardoor ze ook behoorlijk schommelen.

Na de lunch gingen we op Kevins’ verzoek naar California Screamin’. Deze mega-grote achtbaan was de grote test voor Kevin; gelukkig houdt hij van snelheid en wilde attracties, dus hij genoot ervan! Het enige wat Kevin niet leuk vindt, zijn attracties in het donker met harde geluidseffecten; vandaar deden we nog geen Space Mountain. Maar de ultieme achtbaan, koning van de Coasters, vond hij alleen maar enorm gaaf. Gelukkig mocht hij er ook in; hij haalde maar ook net de vereiste 1.22m. Ik deed een ritje met hem, terwijl Isabelle en Aimee in de King Trito’s Carousel zaten. Daarna ging Isabelle met Kevin de achtbaan in. Filmpje van het wegschieten....het gaat snel, let op het allerachterste wagentje. http://www.youtube.com/watch?v=wWJ8tXGd6q4

Na de achtbaan lol volgde natte lol; de Grizzly River Run. Voor de mensen die de Efteling kennen; een soort Piranha, maar dan groter. Eerst ging ik met Kevin; daarna Isabelle terwijl Aimee en ik nog maar twee ritjes in The Little Mermaid maakten. Na dit avontuur deden we de Redwood Creek Challenge trail, een padvinder-uitdagingenpad geinspireerd door de film Up. Kevin en Aimee verdienden hier hun padvinderbadges, dus konden we door naar “A Bugs Land”. De eerste attractie, 4D voorstelling “It’s tough to be a Bug” is meteen het hoogtepunt van dit land. Een 3D film met ook veel geluid, vloeistoffen, reuk- en voel-effecten. De andere attracties in de land zijn wat kleiner, zoals het kleine simpele treintje Heimlich’s Chew Chew Train, de kleine vliegende ballonntjes van Flik’s Flyers en de enorm langzame botsautootjes van Tuck and Roll’s Drive ‘Em Buggies.

Tijd dus weer voor wat hoogtepunten. In het land Hollywood Picturers Backlot gingen we naar Monsters Inc. Mike & Sulley To The Rescue! Een leuk ritje door het land van Monsters Inc. Met Isabelle in het gezelschap is het onmogelijk om de Muppet Vision 3D over te slaan; een 3D show met de Muppets. In de Sorcerer’s Workshop hadden we wat kleine interactieve spelletjes, waarbij we zelfs aan het zingen gezet werden. De afsluiting van de dag werd ook meteen het hoogtepunt; Soarin’ Over California. Een geweldige atractie. Denk aan een Imax-bioscoop met beelden geschoten tijdens een vlucht over Californie. Maar je zit niet in een bioscoopstoeltje, nee je hangt vrij hoog boven de grond in een zitje, dat ook meebeweegt. Compleet met lucht-effecten, krijg je het gevoel echt te vliegen. Fenominaal!

De American dream was deze dag nog niet compleet zonder een hamburger gegeten te hebben bij Fuddruckers. http://www.fuddruckers.com. Ik verzin de naam van dit restaurant niet; het is zelfs een oude bekende, want ik heb er ooit eerder gegeten in Columbia, SC, toen ik zo’n twintig jaar geleden bij zus Marijke op bezoek was. De world’s greatest hamburger is de slogan van dit restaruant, en het is zowel qua omvang als smaak helemaal waar. Het kost je heel wat calorieen, maar dan heb je ook wat... Een aanrader, 1 keer per jaar max!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten