De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

maandag 16 januari 2012

Skiën in Toronto

Vanaf nu gaan we de komende acht weken heel eentonig elk weekend praten over skiën; de komende acht weken heeft ieder gezinslid skiles! Want heel ideaal, één van de twee skihellingen in Toronto bevindt zich aan Bathurst street, minder dan 10 minuutjes rijden van ons huis! http://www.toronto.ca/parks/skiing/index.htm

Bij het skicentrum aangekomen zag alles er verbazingwekkend goed uit, inclusief een helling met stoeltjes lift, en verschillende kleine oefenhellingen, waarvan een met trektouw-liftje. Het hoofdgebouw heeft een heerlijke open haard. En er wordt prima materiaal verhuurd, voor groot en klein.
Aimée zit in een klein “Pinguïn” klasje, waar ze bijna 1op1 les krijgen. Ze deed het vanaf het begin eigenlijk uitstekend; stond meteen stabiel en ging zonder angst en twijfel naar beneden. Nu nog leren remmen! Dat doen ze de kindjes heel leuk door de remstand de pizzastand te noemen; dus je hoort de hele tijd roepen “Pizza, pizza!”. Aimée vond het allemaal geweldig. Filmpjes! http://www.youtube.com/watch?v=wu_0Vj1Q3p8&list=UUvlTmnh1DMZBNL6jUBclWqg&index=2&feature=plcp en


Kevin zit in groep 1/2 met kindjes van zijn leeftijd. In het begin viel hij om de meter, en we waren even bang dat Kevin gedemotiveerd zou raken en het zou opgeven. Maar halverwege vond hij zijn stabiliteit en kreeg hij er een beetje gevoel voor. Aan het einde van de dag ging hij in één keer van de grote oefenhelling af, onder een luid “Yahhhhoeoeooe!”, met armpjes in de lucht. Helaas geen filmpjes van dit moment, maar wel van een ander momentje!
http://www.youtube.com/watch?v=mB5Tqvu8C2M

Isabelle zit in groep 1/2 en dat is eigenlijk veel te makkelijk voor haar. Alle oefeningen waren geen enkel probleem en zonder enig probleem ging zij van de oefenhelling af. Ik zit in groep 3 en dit is eigenlijk ook te makkelijk; ik kijk echt uit naar de grote helling, want de oefenhelling is wel een beetje flauw. Maar ook ik genoot van het lekker actief buiten zijn, onder een heerlijk koud winterzonnetje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten