De Lagerweijtjes

De Lagerweijtjes

vrijdag 6 januari 2012

Piramides van Coba en Cenotes.

Donderdag hadden we voor twee dagen een autootje gehuurd. Eerste doel van de dag was de oude Maya stad Coba inclusief Maya-piramides. De wegen zijn hier goed, het verkeer redelijk overzichtelijk en netjes, en ook de wegbewijzering is uitstekend. Dus je kan hier prima een auto huren en zelf op pad gaan.

Coba was  bijna twee uur rijden. Het heeft een hoog Indiana Jones gehalte, want deze oude Maya stad bevindt zich op een uitgestrekt gebied in de jungle. De tempels en grote gebouwen zijn nog in bijzonder goede staat en het hoogtepunt is een aantal piramides. Waarvan eentje behoorlijk hoog is en deze kan je ook beklimmen. Isabelle keurde echter de klim af voor de kinderen, vanwege de hoge stijle treden. Dus ging ik alleen naar boven, waarvan je een geweldig uitzicht hebt over de platte groene massa van de jungle.

Het was een behoorlijke wandeling, dus gingen we terug naar de auto met twee fietstaxi’s. Op zich ook al een belevenis, door de dichte jungle met veel prachtige vlinders.

Op de terugweg stopten we halverwege bij een Cenote, genaamd de Gran Cenote. Dit behoeft wat uitleg; onder de grond hier bevindt zich een uitgestrekt netwerk van ondergrondse rivieren. Op enkele plaatsen komen deze rivieren door middel van holen en grotten aan de oppervlakte, en dat heet dan een Cenote. De Gran Cenote is werkelijk een prachtig plaatje; door middel van een trap daal je dit prachtige groene gat in. Het water is glashelder en helemaal niet koud; je kunt er dus heerlijk in zwemmen en snorkelen. We zwommen zo een grot door todat we weer in een andere cenote kwamen. In de grot konden we ook nog vleermuizen observeren en in het water kleine schoonmaak-knabbelvisjes. Kortom; een geweldig stukje natuur en ook nog eens heerlijk verkoelend.

We aten ’s avonds in het Argentijnse grill a la carte restaurant, want een uitstekende afsluiting was van een prima dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten